Topic: Ograniczenia prędkości

Witam, co sądzicie o obecnie obowiązujących ograniczeniach prędkości w Polsce? Przestrzegacie czy ignorujecie?

Last edited by SafeSpeed (2009-10-05 20:08:22)

Re: Ograniczenia prędkości

To zależy co na radyjku słychać smile.
Ale tak poważniej to choć uważam że sporo ograniczeń jest bez sensu to ze względu na kasę i ew. pkt karne raczej przestrzegam, oczywiście tak + 5 do 10 km/h.

Kierowca zawodowy kat: ABCDE, obecnie kierowca autokaru w turystyce.
http://kierowca.dbv.pl

Valar wrote:

To zależy co na radyjku słychać smile.
Ale tak poważniej to choć uważam że sporo ograniczeń jest bez sensu to ze względu na kasę i ew. pkt karne raczej przestrzegam, oczywiście tak + 5 do 10 km/h.

No właśnie...:-/ "Zależy co na radyjku słychać...", "...ze względu na kasę i punkty karne..." A nie lepiej powiedzieć: "ze względu na moje bezpieczeństwo..."

Co do ograniczeń: uważam że w niektórych miejscach można się pośmiać z tych ograniczeń np: jadę sobie, teren lekko zabudowany ale bez znaku - ograniczenie 70 km/h, przejeżdżam, "otwarte pole", nie ma domów - ograniczenie do 50 km/h :-/

Last edited by jasiek23 (2010-02-09 11:16:44)

Gdybym miał przestrzegać wszystkich ograniczeń prędkości to z Wrocławia do Lublina jechałbym chyba z 12 godzin :-)

SafeSpeed wrote:

Witam, co sądzicie o obecnie obowiązujących ograniczeniach prędkości w Polsce? Przestrzegacie czy ignorujecie?

teraz podwyższyli na drogach expresowych i autostradach oraz jest % o który można odchylić dane ograniczenie. Jak dla mnie to dobre rozwiązanie i wcale nie wpłynie na bezpieczeństwo na drogach. Bardzo mnie cieszą takie zmiany.