You are not logged in. Please login or register.
Active topics Unanswered topics
Pages: 1
You must login or register to post a reply
Posts [ 5 ]
- Registered: 2009-10-24
Topic: wymagane dokumenty
Witam wszystkich mam pomysł na własną firmę ale mam pewne pytania dotyczące transportu. Nie wiem jakie są wymagania (jakich dokumentów potrzebuje) aby móc wozić towar zakupiony na moja firmę w warszawie do Krakowa samochodem ciężarowym o ładowności 10 ton czyli liczę masę całkowitą kolo 18 ton firma była by jednoosobowa wiec auto prowadził bym sam. Mam zamiar rozpocząć kurs na prawo jazdy kat. C i nie wiem na jakie koszty związane z innymi kursami muszę się nastawić.
Dziękuję z góry za pomoc pozdrawiam;D
- From: Wrocław
- Registered: 2009-10-25
Re: wymagane dokumenty
Kurs na C to około 2,5 tys + kurs na przewóz rzeczy około 6,5 tys + egzamin ze 200 zł + jakieś 300 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych ( to Ci zajmie parę miesięcy ). Powodzenia.......
.
Kierowca zawodowy kat: ABCDE, obecnie kierowca autokaru w turystyce.
http://kierowca.dbv.pl
kolego a słyszałem coś ze jeśli autem jeżdżę na własne potrzeby to nie potrzebuje tego kursu.....
- Registered: 2009-10-26
kurs na przewóz rzeczy wacha się od 4 do 8 tys. ale im dłużej jest taka cena tym tendencja spadkowa. na szczeście załapałem się na te 300 zł;P
coś o tym wspominali że przewożąc na własne potrzeby to nie trzeba ale nie jestem pewien ;P (nie słuchało się:/)
hehe kolego to trzeba było słuchać byś mi pomógł w tym momencie hehe . Gratuluje również bym się chciał załapać na taki kurs za 300 zl a tu już lipa... to nie wszędzie jest równa cena?
Topic options
RSS topic feed
Pages: 1
You must login or register to post a reply