Topic: mam kat. c czy potrzebuje cos jeszcze??

witam
zrobilem prawo jazdy kat. C w wojsku, mam powyżej 21 lat, pracuje w hurtowni motoryzacyjnej jako magazynier-sprzedawca  i tak mam w umowie napisane, czasem kierownik prosi mnie o przewóz kilku palet z czesciami cieżarówką z  jednego magazynu do drugiego ( kilka kilometrów), czy oprócz prawa jazdy kat. C musze miec jeszcze jakies dokumenty lub kursy?

prosze o szybką pomoc
dziekuję

Re: mam kat. c czy potrzebuje cos jeszcze??

jesli jest to auto pow. 7,5 tony i pracujesz nie na wlasny rachunek to potzrebujesz cos takiego jak kurs na przwoz rzeczy o psychotestach nie wspominajac

dzieki,dalej jest to troszke dla mnie nie jasne......
hmm..
wiec na konkretnym przykladzie
1. auto ma mase 7440kg
2. ladownosc 3400kg
3. mialem robione przed wojskiem (sierpien 2007) badania psychotchniczne i lekarza medycyny pracy pod zawodowego kierowcy ale nie mam na to zadnych dokumentow czyli musze jeszcze raz je robic tak??
4. kurs na przewoz rzeczy jest potrzebny dla samochodow ciezarowych dopiero gdy masa wlasna pojazdu (bez ladunku) przekracza 7,5 tony ??
5.  kurs na przewoz rzeczy jest potrzebny dla samochodow ciezarowych zawsze gdy nie jezdzimy na wlasny rachunek nie zaleznie od masy wlasnej pojazdu ??

prosze o konkretne sprcyzowanie w jak najprostrzy sposob odpowiedzi...

Witam.
7440 kg + 3400kg= 10840kg wiec w tej chwili potrzebujesz przewozu rzeczy, jezeli chodzi o prowadenie wlasniej dzialalnosci to radze sie podpytac jeszcze u innych bardziej kompetentnych osob poniewaz dosc dawno robilem taki kurs i byc moze cos sie zmienilo.
Jesli chodzi o Twoj kurs to niestety musisz robic raz jeszcze chyba ze masz mozliwosc zalatwienia orginalu kwitu ktory juz zrobiles.
Pozdrawiam

dzieki wielki
pozdrawiam

Jak robiłem kurs na przewóz rzeczy poruszalismy sprawe z instruktorem właśnie tego typu i on nam wyjaśnił to w ten sposób że kierowca musi mieć zrobiony kurs  w momęcie gdy firma dla której wykonuje przewóz wystawia fakture za transport

A z tego co kolega napisał on woźi towar w firmie i tylko dla tej firmy do tego nie jest zatrudniony jako kierowca więc wykonuje przewóz na potrzeby własne więc nie potrzebuje kursu

Niedawno przeszedlem kurs na przewoz towarow i szkolil nas krokodylek z inspekcji transportu drogowego. I uczulal nas na to ze samochod nawet do 3,5t posiadajacy tachograf zobowiazany jest do przestrzegania czasu pracy kierowcy posiadania badan psychotechnicznych oraz kursu na przewoz rzeczy. Takze w samochodzie przekraczajacym 3,5t napewno jest tacho i jestes zobowiazany do przestrzegania czasu pracy i posiadania dokumentow.

tak jak pisalem wczesniej gdy ja robilem potrzebne dokumenty (psycho i przewoz) zasady by;y takie ze autem pow 7,5t niezaleznie od tego na potrzeby wlasne czy nie trza miec przewoz ale byc moze do disiaj sie zmienily przepisy tak wiec jak wyzej radze poradzic sie innych osob ktrzy sa na bierzaco np. idz do osrodka kty robi taki kurs i tylko sie zapytaj o to jak dostaniesz odpowiedz napisz przeczytam i bede wiedzial na przyszlosc jak to teraz jest
pzdr

Online Discount Cheap Nike Air Max Shoes Outlet Hot SaleSeptember 13 amy303Posted in Business  In this time of data expertise, buying items online becomes more and more usual amidst up to date men, esp nike air shox. those juvenile men Cheap Nike Shoes. As the enhancement of life status of persons nowadays and the expanding look of diverse types of items on the market, persons all love to purchase things when they owns cash left sparkle boots. Have you still purchase your very well liked bargain nike air max footwear in the clay brick solid nike air max outlet now-At the age of buying things online, if you are a slovenly individual, routinely, you will love to purchase items online which are rather befitting and easily. For you who like to purchase things online, I desire to suggest you an very good online shop which is Online Discount Nike Air Max Outlet where you can purchase bargain nike air max footwear for you UGG Boots Online. The value of the nike air max footwear suggested by this online discount bargain nike air max shop is high and dependable, since it habitually instructions the goods from a dependable bargain nike air max supplier Moncler outlet. So, you needn’t concern about the value of products Nike Air Force. And the charges of its nike air max footwear are furthermore lower than other online store. The most significant lure is that you can relish free boats and you can obtain your items inside a week, generally from five to seven days Belstaff Sale. Isn’t it a large location to purchase your very well liked classic nike air max shoes UGG Outlet. Unlike other online shop of bargain nike air max sale, this online outlet considers its clients as the God, which can interpret why the service of them is better and can not be surpassed Nike Air Shoes. You can believe me that I am the normal clientele of this online bargain air max sale store UGG Australia Sale. The service of it is very good that you will desire to purchase its goods next time. From Besltaff Outlet<p><a href=''></a></p>